Феєрія смаків на вашому столі: рецепт шніцелю у пряній паніровці
- Автор
 - Дата публікації
 
                                    
                                            Читать на русском
                                    
                    
                    
- Автор
 
Ми поділимось з вами чудовими рецептами шніцелю у пряній паніровці.
Хрустка паніровка, ніжне м'ясо, що тане в роті, та ароматні спеції — ось лише декілька причин, чому шніцель так щиро люблять дорослі та діти. Сьогодні ми поділимося з вами двома рецептами шніцелю у пряній паніровці, які перенесуть вас у світ гастрономічних пригод. Також, ми ділились рецептом віденського шніцелю.
1. Шніцель у паніровці з паприкою:
Інгредієнти:
- 2 свинячих котлети (товщиною 1-1,5 см)
 - 2 яйця
 - 100 г панірувальних сухарів
 - 1 ст. л. солодкої паприки
 - 1 ч. л. гострої паприки
 - 1 ч. л. часникового порошку
 - 1 ч. л. цибульного порошку
 - Сіль та перець за смаком
 - Олія для фритюру
 
Приготування:
- Наріжте котлети на порційні шматки, відбийте їх молоточком, посоліть та поперчіть.
 - У мисці збийте яйця.
 - У другій мисці змішайте панірувальні сухарі, паприку, часниковий та цибульний порошки.
 - Вмочіть кожен шматок м'яса в яйці, а потім обваляйте в паніровці.
 - Розігрійте олію у фритюрниці до 180°C.
 - Обсмажте шніцелі у фритюрі до золотистої скоринки (приблизно 3-4 хвилини з кожного боку).
 - Викладіть шніцелі на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
 - Подавайте шніцель з улюбленим гарніром, наприклад, з картоплею фрі, салатом або тушкованими овочами.
 
2. Шніцель у паніровці з каррі:
Інгредієнти:
- 2 курячих грудки
 - 2 яйця
 - 100 г панірувальних сухарів
 - 2 ст. л. порошку каррі
 - 1 ч. л. часникового порошку
 - 1 ч. л. цибульного порошку
 - 1 ч. л. імбиру
 - Сіль та перець за смаком
 - Олія для фритюру
 
Приготування:
- Наріжте курячі грудки на порційні шматки, відбийте їх молоточком, посоліть та поперчіть.
 - У мисці збийте яйця.
 - У другій мисці змішайте панірувальні сухарі, порошок каррі, часниковий та цибульний порошки, імбир.
 - Вмочіть кожен шматок м'яса в яйці, а потім обваляйте в паніровці.
 - Розігрійте олію у фритюрниці до 180°C.
 - Обсмажте шніцелі у фритюрі до золотистої скоринки (приблизно 2-3 хвилини з кожного боку).
 - Викладіть шніцелі на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
 - Подавайте шніцель з йогуртовим соусом або соусом чатні.
 
Подаємо готовий шніцель з картопляним пюре та насолоджуємось. До речі, в Азії котлети панірують навіть у кокосовій стружці. А ми ж кладемо її в десерти — наприклад, у домашнє Рафаелло.