Ворожіння на Різдво: дізнайтеся про свою долю за допомогою різдвяних ритуалів та обрядів

Читать на русском
Автор
623
Найцікавіші ворожіння на Різдво
Найцікавіші ворожіння на Різдво. Фото Freepik

Як дізнатися свою долю за допомогою ворожіння

У період різдвяних свят в українській культурі прийнято ворожити на долю, заміжжя, багатство та удачу. Є багато способів гадати, ці обряди та ритуали прийшли до нас від предків.

"Телеграф" зібрав найцікавіші ворожіння та ритуали на різдвяні свята, щоб ви могли заглянути у своє майбутнє.

Ритуали ворожінь на заміжжя та нареченого

  • Одне з найпростіших і навіть веселих ворожінь для дівчат — треба вийти на вулицю в різдвяну ніч і спитати, як його звуть у першого зустрічного чоловіка. Саме таке ім’я буде у вашого нареченого.
  • Ще одне ворожіння пов’язане зі сном. У ніч на Різдво потрібно покласти під подушку гребінець і попросити нареченого прийти уві сні і розчесати волосся. Той, хто з’явиться уві сні, є вашою долею.
  • Також на сон різдвяної ночі можна покласти під подушку папірці з іменами чоловіків, які вам подобаються. Вранці на Різдво не дивлячись дістаньте один папірець, саме цей чоловік може стати вашою долею.

Ворожіння на багатство

Візьміть ємність з крупою і зануріть у неї різні прикраси (кільця, сережки, ланцюжки) як дорогі, так і біжутерію. Потім засуньте руку в цю ємність і дістаньте першу ліпшу прикрасу. Якщо випала ювелірна прикраса із золота чи срібла — рік буде багатим.

Ворожіння на майбутнє з воском

Підготуйте глибокий посуд з холодною водою та свічки. У різдвяну ніч запаліть свічку і капайте її на поверхню холодної води. Потім слід розглянути і розшифрувати фігурки з воску, які утворилися на воді.

Так, якщо віск утворився в "зірочку", на вас чекає успіх у новому році в роботі чи навчанні. Якщо вийшли смужки — чекайте на тривалі подорожі або переїзди. Якщо утворилося кільце або кружальце — можливо наступного року ви зіграєте весілля. Якщо у воскових фігурах ви побачите контури якогось звіра — це не на добро.

Раніше "Телеграф" розповідав про незвичайний спосіб дізнатися про свого нареченого. Цікаве ворожіння на волоських горіхах.