Накличете лихо та нещастя: що категорично заборонено робити в п’ятницю, 13-го

Читать на русском
Автор
1520
Чорний кіт — вісник нещастя
Чорний кіт — вісник нещастя. Фото Freepik

Не можна проходити під сходами та робити важливі речі

Сьогодні знову на календарі – п’ятниця, 13-те. Тринадцяте число місяця, яке випадає на п’ятницю, у багатьох культурах вважається дуже нещасливим днем. Цей забобон, як і забобони про грошові прикмети, є одним із найпоширеніших у світі.

Чого не можна робити у п’ятницю, 13

Згідно з прикметами, 13 числа у п’ятницю варто уникати таких ситуацій:

  • У жодному разі не розбити дзеркало. Розбивши цей предмет, важливий атрибут багатьох містичних ритуалів, ви накличете біду та нещастя.
  • Потрібно уникати зустрічі із чорною кішкою. Ця прикмета й у звичайний день не обіцяє нічого хорошого, а як це станеться в п’ятницю, 13-го… Якщо все-таки вам не вдалося ухилитися від зустрічі з цією вісницею нещастя, сплюньте тричі через ліве плече. А якщо чорна кішка перейшла вам дорогу, то перетинати її шлях треба, тримаючись за ґудзик.
  • Ще одна погана прикмета – це проходити під сходами. Вважається, що це — до нещасного випадку.

Також народні прикмети забороняють у цей день подорожувати, одружуватися, укладати фінансові угоди або здійснювати вкладення, а також проводити важливі обряди. Вважається, що результат цих дій у п’ятницю, 13-го, буде плачевним.

Дуже забобонні люди цього дня намагаються навіть не виходити з дому взагалі. Чому саме так склалося і чи варто боятись "чорної п’ятниці", дивіться у сюжеті "Телеграф.UA".

Раніше ми розповідали, що не варто робити з гаманцем, щоб він не "схуд". Свої заощадження можна втратити в одну мить, якщо неправильно поводитися з ним.