Скільки магнітних бур чекати у червні й коли вони відбудуться: точні дати

Читать на русском
Автор
2896
Календар магнітних бур на червень-2023
Календар магнітних бур на червень-2023. Фото nasa.gov

На початку літа очікується кілька потужних геомагнітних штормів

У червні 2023 року сонячна активність віщує кілька сильних магнітних бур, перший спалах астросиноптики прогнозують уже на початку літа. Зазвичай у такі дні метеозалежні люди можуть відчути погіршення самопочуття.

Календар магнітних бур на червень 2023 року публікує ресурс Meteoagent. Цього місяця очікується три дні з максимально потужними спалахами на Сонці, ще двічі позначено середню активність геомагнітного поля.

Магнітні бурі у червні 2023

  • 2 червня, п’ятниця – K-індекс 4, тобто сонячна буря середнього рівня. Триватиме всього добу, оскільки наступні дні динаміка коливань знизиться до норми.
  • 16 червня, п’ятниця – магнітна буря середньої інтенсивності. Геомагнітний шторм охопить один день.
  • 18-20 червня, неділя-вівторок – найпотужніша магнітна буря місяця, що охоплює три дні. Геомагнітні коливання сягнуть високого ступеня (K-індекс 5). Заспокоїться магнітосфера лише до середи, 21 червня.
Магнітні бурі у червні 2023
Період сильних магнітних бур у червні 2023. Дані: Meteoagent

Нагадаємо, магнітна буря – це коливання магнітного поля Землі, буває різним за тривалістю та інтенсивністю. Явище відбувається внаслідок викиду в космос заряджених частинок із Сонця. У подібні періоди не виключені перебої у роботі зв’язку, певні відчуття виникають у метеочутливих людей.

Раніше "Телеграф" розповідав, що вчені озвучили прогноз майбутнього для нашої планети. За їхніми словами, Сонце охолоне та може поглинути Землю.