Землю незабаром накриє потужна магнітна буря: відома дата

Читать на русском
Автор
55257
Геомагнітне поле знову неспокійне
Геомагнітне поле знову неспокійне. Фото nasa.gov

Спалахи сонячної активності очікуються наприкінці місяця

Перший весняний місяць березень досить багатий на магнітні бурі. Найсильніший геомагнітний шторм очікується в останній декаді. Метеочутливі люди у цей період можуть відчути певний дискомфорт.

Потужна магнітна буря відбудеться 26 березня 2023 року, свідчать дані ресурсу meteoagent. Інтенсивність коливань досягне піку і продовжуватиметься до 27 числа включно.

Так, ще в суботу, 25 березня, геомагнітне поле перебуватиме в спокійному стані, а K-index відповідатиме рівню 2 (low solar storm). Проте ситуація різко зміниться у неділю, 26 березня. Спалахи на Сонці будуть настільки сильними, що дорівнюють K-index 7. У понеділок, 27 березня, динаміка піде на спад, але не суттєво, тож геомагнітна активність все ще класифікується як висока. І лише у вівторок, 28 березня, коливання вщухнуть, оскільки потужної магнітної бурі не очікується.

Раніше "Телеграф" пояснював, що магнітні бурі відбуваються внаслідок взаємодії сонячного вітру з магнітосферою нашої планети. У такі дні енергомережі та інша електроніка можуть страждати від перебоїв. Іноді магнітні бурі можуть відчувати люди, які вважають себе метеозалежними. За даними вчених, Сонце входить у період інтенсивної активності, тому Земля може відчути низку додаткових проблем.