До Землі наближається потужна магнітна буря: коли вона настане і скільки триватиме

Читать на русском
Автор
6793
Геомагнітні коливання досягнуть максимальної активності
Геомагнітні коливання досягнуть максимальної активності. Фото pinterest.com

Наприкінці місяця доведеться пережити ще один сильний сонячний шторм

Початок 2023 року виявився багатим на магнітні шторми. Після низки геомагнітних бур у січні очікується ще один потужний спалах найближчими днями. Період активності геомагнітного поля може вплинути на самопочуття людей, які страждають від метеозалежності.

Сильна магнітна буря відбудеться в понеділок 23 січня 2023 року, свідчать дані ресурсу meteoagent. Повідомляється, що цей геомагнітний шторм буде дуже активним, оскільки відповідає k-індексу 5 – найвищий рівень коливань. На щастя, продовжаться спалахи на Сонці лише протягом одного дня.

Різницю в рівні коливань геомагнітного тла легко простежити. Так, у неділю 22 січня рівень коливань визначається як мінімальний, тобто з k-індексом 2. Але вже у понеділок, 23 числа, показник зросте до максимальної позначки. Швидкий стрибок також скоро спаде, адже 24 січня геомагнітна активність значно знизиться. Тобто у вівторок спалахи на Сонці будуть мізерними, як і напередодні.

Нагадаємо, магнітні бурі виникають через взаємодію сонячного вітру з магнітосферою Землі. На думку вчених, ці періоди можуть позначитися на роботі енергомереж та іншої електроніки.

Раніше "Телеграф" розповідав, хто з людей схильний помічати хворобливі відчуття під час магнітних бур. Хоча це явище вважається маловивченим, люди вигадали кілька способів покращити своє самопочуття в такі дні.