Еротика, драма та скандали: чому варто подивитися фільм "Ескортниці"

Читать на русском
Автор
18196
Кінострічка "Ескортниці" мало кого залишить байдужим
Кінострічка "Ескортниці" мало кого залишить байдужим

Зібрали все, що потрібно знати про нашумілу польську драму

Останні тижні в мережі популярний польський фільм "Ескортниці" (в оригіналі називається "Dziewczyny z Dubaju", а англійською "Girls to Buy"), — еротична драма, заснована на скандалі в Дубаї, в якому серед інших засвітилися і українки.

Режисером виступила Марія Садовська, при цьому в Польщі він вийшов 2021 року, але в Україні потрапив у тренди вже 2022-го. На тлі популярності фільму "Телеграф" вирішив зважити для Вас всі "за" та "проти", чи варто його дивитися.

Сюжет розповідає про польських дівчат, які наважуються поїхати на секс-заробітки до Дубаю.

Ескортниці фільм 2022
Сцени у фільмі дуже багаті та красиві

Головна героїня — молода дівчина, яка хоче кращого життя і при першій нагоді стає елітною ескортницею на Близькому Сході, після чого починає вербувати для цього інших полячок, моделей, актрис. Але "красиве" життя швидко показало свій темний бік.

Ескортниці фільм 2022
Дівчата задовольняли шейхів
Ескортниці фільм 2022
Ескортниці фільм 2022
Добре відзначився чоловічий акторський склад

Драму знято за мотивами книги, написаної за реальними подіями після скандалу у квітні 2021 року, коли близько 40 людей затримали в Дубаї через оголену фотосесію, — тоді з’ясувалося, що це були дівчата-ескортниці, серед яких було багато українок та росіянок.

Оголена фотосесія у Дубаї
Та сама скандальна фотосесія у Дубаї
Оголена фотосесія у Дубаї
Ці знімки облетіли весь світ

Деталі сюжету ми не розкриватимемо, щоб не зменшити інтерес від перегляду, проте можемо сказати, що фільм Вас і розсмішить, і засмутить, і можливо навіть здивує кінцівкою. У стрічці багато красивих, розкішних сцен, у перші ж вихідні вона побила рекорди переглядів у Польщі (хоча це було в пандемію, коли загальна відвідуваність кінотеатрів сильно впала). Проте є у фільмі суперечливі моменти, через що середня оцінка критиків складає 6 балів із 10.

Головні ролі зіграли такі актриси як Пауліна Галонзка, Джуліо Берруті, Катажина Савчук.

Щоб вирішити, чи варто дивитися кіно, пропонуємо подивитися короткий трейлер:

Подивитися весь фільм можна за допомогою низки онлайн-кінотеатрів, серед яких Kinogo, lostfilmtv720, HDrezka та багато інших.

Фільм зараз дуже популярний серед українців, зокрема багато роликів про нього в трендах TikTok.

Люди по-різному відреагували, багато хто каже, що відчували себе дуже тривожно від кінцівки, інші ж вважають, що картина показує наочно всю суть легких грошей, треті ж нарікають, що "Ескортниці" ще не випустили з озвучкою українською мовою, через що доводиться дивитися польською або російською мовою.

Як раніше повідомляв "Телеграф", Netflix днями показав тизер другого сезону нашумілої "Гри в кальмари".