Знову помилують? Раніше засудженому за вбивство "вагнерівцю" оголосили вирок після звірячої розправи над пенсіонеркою

Читать на русском
Автор
2680
Іван Россомахін вбив пенсіонерку минулого року Новина оновлена 24 квітня 2024, 17:48
Іван Россомахін вбив пенсіонерку минулого року. Фото Колаж "Телеграф"

Помилуваний вбивця повернувся, щоб вбивати

У Росії черговий "герой СВО", колишній найманець ПВК "Вагнер" повертається за ґрати. Цього разу на 22 роки. Щоправда, якщо знову не помилують. Мова про Івана Россомахіна, який зґвалтував та по-звірячому вбив 85-річну Юлію Буйських.

Про це повідомляє російське видання "Медуза". Нагадують, що вбивцю завербували у ПВК у 2022 році.

"У 2020 році 28-річного Россомахіна засудили до 14 років колонії суворого режиму у справі про вбивство, проте він вийшов на волю, вступивши до ПВК "Вагнер" після початку повномасштабної війни в Україні. Після поїздки на фронт він повернувся до рідного села у березні 2023 року", — пише видання.

Після повернення у рідне село Новий Бурець, Россомахін тримав у страху та тероризував всіх місцевих мешканців. Він сильно напивався, виходив на вулицю з сокирою та вилами, бив вікна автомобілів сусідів і погрожував усіх повбивати. Налякані селяни боялися виходити за межі власних будинків.

Село Новий Бурець, що на Кіровщині у РФ

За тиждень після повернення з України, п'яний чоловік вдерся до будинку знайомої пенсіонерки, 85-річної Юлії Буйських. Россомахін зґвалтував і сильно побив пенсіонерку, а потім порізав її ножем. Жінка померла від отриманих травм.

Онука жертви Ганна Пекарьова повідомила, що чоловіка вдалося затримати завдяки камерам на будинку у сусіда. На запису видно, як він заходив та виходив із двору пенсіонерки.

Затриманий за підозрою у вбивстві екснайманець. Березень 2023 року. Скріншот відео

Кіровський обласний суд ухвалив вирок Івану Россомахіну, він має провести за ґратами 22 роки, у колонії строгого режиму. Однак, рідні вбитої побоюються, що Россомахін знову отримає помилування.

"Страшно, що він вийде на волю. Страшно, що він зможе продовжувати вбивати, ґвалтувати та завдавати біль — як нашій родині, так і іншим людям", — каже онука Ганна Пекарьова.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, як зек-"вагнерівець" повернувся з фронту і жорстоко зґвалтував дівчину в чужій машині.