У Києві чоловік пустив у квартиру дівчаток-підлітків, які померли від передозування: його судитимуть

Читать на русском
Автор
5572
Місце події
Місце події. Фото Поліція Києва

Фігурантові справи загрожує тривале ув’язнення

Після проведення низки експертиз та встановлення всіх обставин трагедії правоохоронці направили обвинувальний акт до суду. Чоловік, на даний момент, перебуває під вартою — йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Про це повідомили у прес-службі ГУНП у місті Київ. Розслідування по цій справі тривало майже півроку.

Відомо, що 17 червня поточного року у під’їзді багатоповерхового житлового будинку, розташованого в Солом’янському районі Києва, сталася страшна трагедія — на сходовому майданчику було виявлено трупи двох 15-річних дівчаток.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що підлітки померли через передозування наркотиками. Інцидент стався на вулиці Уманській.

Підлітки вживали солі PVP

Слідство встановило, що напередодні дві 15-річні подруги попросили свого 46-річного знайомого ключі від його квартири, де надалі вжили психотропні речовини — солі PVP. Після цього підлітки залишалися в квартирі до самого ранку і вже згодом їхні трупи були виявлені на сходах.

Правоохоронці затримали 46-річного власника помешкання. За фактом надання приміщення з метою незаконного вживання психотропних речовин із залученням неповнолітніх було розпочато кримінальне провадження.

Підлітки вживали солі PVP в квартирі на вулиці Уманській

Наразі слідчі Солом’янського управління поліції завершили досудове розслідування у цій справі та направили обвинувальний акт до суду. Чоловіка звинувачують у тому, що він надав неповнолітнім приміщення для вживання наркотичних засобів, що призвело до їх загибелі.

Санкція статті передбачає покарання від чотирьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна. Його подальшу долю вирішить суд.

Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що призводить до самогубств українських ветеранів. Під час війни кількість самогубств зменшується вдвічі. За словами віце-президента Асоціації політичних психологів України, кандидата психологічних наук Світлани Чуніхіної, це пояснюється тим, що люди стикаються зі зростанням ризиків померти неприродним шляхом, тому "традиційні" причини самогубства відходять на другий план.