Ножові поранення та рвані вуха: на українських підлітків напали у Шотландії

Читать на русском
Автор
9519
росЗМІ Новина оновлена 06 вересня 2023, 13:10

На трьох українців скоєно расистський напад, у поліції повідомили подробиці

Вісім молодих людей напали на трьох українських підлітків у столиці Шотландії Единбурзі. Подія сталася увечері, 3 вересня. Дітям знадобилася допомога медиків.

За даними поліції, одному з 13-річних українців завдали ножових поранень. Другий отримав рвані рани на вусі. Третього підлітка,15-річного, побили кулаками, повідомляє ВВС.

Правоохоронці запевняють, що тривають активні пошуки злочинців. У відомстві додали, що напад стався на расовому ґрунті. Дітей побили за їхню національність.

"Будь-яка невелика інформація могла б допомогти нам визначити винних у цих нападах", — кажуть в органах.

Наразі поліція ретельно переглядає записи з камер відеоспостереження. Правоохоронці намагаються знайти відповідальних за напад. Свідків пригоди закликають до співпраці для встановлення справедливості.

"Я знаю, що під час нападу в цьому районі були представники громадськості, тому прошу їх зв’язатися з нами та поділитися будь-якими фактами, якими вони можуть володіти. Ми прагнемо отримати детальну інформацію про групу молодих людей, одягнених у темний одяг", — заявив детектив-інспектор Кіт Фейрбейрн.

Усіх свідків події закликають до співробітництва для встановлення справедливості.

Це не перший випадок нападу на наших співвітчизників за кордоном. Мільйони маленьких українців змушені були шукати притулку в країнах ЄС через війну. Але не скрізь їх зустрічали з розкритими обіймами. Раніше "Телеграф" розповідав, як у чеській школі цькували маленьку українку за її національність. Однокласники плюнули їй в обличчя, дізнавшись, що вона українка. Історія набула досить широкого резонансу. У результаті дівчинку з мамою офіційно прийняв президент країни Петр Павел. Глава держави засудив знущання з дитини і наполегливо вимагав вибачень перед маленькою біженкою.

Крім того, українського школяра погрожували вигнати зі школи в Іспанії. Причиною конфлікту стала кофта з написом "Fuck off Russia".