Замах на експрем'єра Японії: з'явилися відео та нові подробиці про стрілка

Читать на русском
Автор
1200
Особу стрілка встановлено
Особу стрілка встановлено

Політик упав мертво після двох пострілів

Замах на колишнього главу японського уряду Сіндзо Абе став однією з головних тем п’ятниці, 8 липня. Як відомо, після двох куль, пущених у спину під час виступу політика в міста Нара, той знепритомнів і втратив багато крові. Наразі ім'я стрілка вже відоме, а за стан здоров’я Абе переживає величезна кількість людей по всьому світу.

Згідно з останньою інформацією, поданою виданням Kyodo, незважаючи на екстрене медичне втручання, колишній японський прем’єр не подає ознак життя. Одна з куль потрапила йому в груди, друга — з правого боку в шию. До лікарів його доставляли спочатку "швидкою", а потім вертольотом.

Попередньо повідомляється, що стрільцем став 40-річний Тецуя Ямагамі, ексморяк Сил самооборони Японії. Є припущення, що він був настільки невдоволений політикою Абе, що зважився на його вбивство.

Відео з моментом замаху дуже швидко з’явилося у мережі.

Наразі стан політика оцінюється як критичний.

Нагадаємо, що свої повноваження, як прем’єр, Сіндзо Абе склав ще 2020 року — через стан здоров’я.

Раніше "Телеграф" розповідав про смерть одного з головних "могильників" СРСР, колишнього радянського та російського політика Геннадія Бурбуліса. Він помер у віці 76 років, проте його смерть стала несподіванкою.