У росії чоловіка побили за "український" одяг дитини: били втрьох на очах сина

Читать на русском
Автор
1839
Силовики напали на чоловіка у Майкопі за синьо-жовтий одяг сина
Силовики напали на чоловіка у Майкопі за синьо-жовтий одяг сина. Фото Колаж "Телеграфу"

Тепер постраждалому від рук правоохоронців чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі

У російському місті Майкоп (республіка Адигея) силовики скоїли напад на чоловіка через жовту шапку та синю куртку на його семирічному сині. Романа Талганова били троє осіб у цивільному прямо на очах семирічного хлопчика, який навіть намагався допомогти батьку.

Як повідомляють російські ЗМІ, інцидент стався ще 7 березня, однак деталі з'ясувалися тільки зараз. Тепер постраждалого чоловіка судять за заподіяння шкоди копу.

Перевірені новини про війну і не тільки — у нашому Telegram

У мережі показали кадри, як на чоловіка з дитиною несподівано нападає чоловік у цивільному й починає завдавати ударів. Через якийсь час до ньогоо приєднується ще один невідомий й вони разом б'ють вже лежачого на землі Романа Толганова. У цей момент семирічний хлопчик намагається захистити батька й ручкою відбивається від одного з силовиків, тоді до нього підбігає третій невідомий й відтягує дитину.

Прояснила ситуацію з побиттям чоловіка у Майкопі дружина постраждалого Катерина. Вона зазначила, що Романа Толганова почали бити силовики у момент, коли він повертався з сином додому.

"Тільки вчора до нас дійшла інформація, що ймовірною причиною нападу силовиків на чоловіка із сином була шапка та куртка дитини, які ми йому купили ще до переїзду в Адигею… Опричникам начхати було, що у сина епілепсія, а також абсолютно все одно, що у мене рак грудей, який я на той момент лікувала вже 3 курсом хімієтерапії. На іншому записі чути, як один із нападників бив нашого сина", — розповіла дружина постраждалого.

На цей момент відомо, що після нападу на Толганова співробітників управління протидії екстремізму (ЦПЕ) при російському МВС в Адигеї, чоловік отримав штраф у розмірі 30 тисяч гривень за дискредитацію Збройних сил. Крім того, він провів 10 діб в ізоляторі за непідпорядкування співробітнику поліції, а тепер його судять за заподіяння шкоди копу й перебуває під домашнім арештом без права користуватися телефоном. Чоловіку, на якого напали силовики, загрожує до 5 років позбавлення волі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Іспанії росіяни побили бармена до втрати свідомості через фразу "Слава Україні".