Рекордна кількість жертв за 10 років: що відомо про розстріл у початковій школі в США (відео)

Читать на русском
Автор
1737
Озброєного нападника вбили
Озброєного нападника вбили. Фото abc27.com

Кількість жертв стрільця може збільшитися — частина поранених у тяжкому стані

У США збільшилася кількість жертв стрілянини у початковій школі в Техасі — загинула 21 особа, серед яких 19 дітей. Цей випадок масової стрілянини вже став найкривавішим за останні 10 років і увійшов до п’ятірки масових злочинів у навчальних закладах за всю історію США.

"Телеграф" зібрав усе, що відомо про цю трагедію на момент виходу публікації.

Оперативні новини України та світу — у нашому Telegram

Що сталося: у початковій школі Робба в Ювалді (штат Техас) молодий чоловік відкрив вогонь по дітям, учителям та поліції. Трагедія сталася за дні до закінчення навчального року. Цей район із переважно латиноамериканським населенням. Мешканці зібралися у лікарні та біля школи, а також розміщують у соцмережах фото, щоб дізнатися про своїх дітей.

Жертви: 19 загиблих — діти, включаючи учнів другого, третього, четвертого класів (від 7 до 10 років). Двоє – дорослі викладачі. Одна з них – 40-річна вчителька Єва Мірелес, яка намагалася захистити учнів. У лікарні 15 людей. Частина поранених перебуває у тяжкому стані. Поранено також двох силовиків.

Злочинець: стрільцеві було 18 років. Його звали Сальвадор Рамос. Перед тим, як відкрити вогонь по дітях у початковій школі, він поранив свою бабусю. Жінка в лікарні у критичному стані. Стрілок був один, озброєний гвинтівкою та у бронежилеті. Був застрелений поліцією. Його мотиви неясні.

Наслідки: застосування зброї в США з метою масових жертв у 2022 році відбулося у 212 разів — розстрілів було більше, ніж днів на рік, повідомляє CNN. Розстріл із численними жертвами спричинив сплеск дискусії про збройове лобі. Президент США Джо Байден висловився за посилення обігу зброї.

Раніше "Телеграф" писав про вбивство двох українських дітей у Туреччині. Їх зарізав батько.