Підліток розстріляв 10 людей у прямому ефірі в США (фото, відео)

Читать на русском
Автор
7556
Загинуло дев’ять клієнтів супермаркету та один працівник, ще троє постраждали
Загинуло дев’ять клієнтів супермаркету та один працівник, ще троє постраждали. Фото Колаж "Телеграфу"

Злочин був скоєний на ґрунті расизму

У суботу, 14 травня, у Буффало (штат Нью-Йорк, США) підліток вчинив стрілянину в супермаркеті, транслюючи її у прямому ефірі, — загинуло 10 людей, ще троє постраждали. Деталі трагедії оприлюднює Reuters.

18-річний студент коледжу Пейтон Гендрон із маленького містечка Конклін проїхав майже 350 кілометрів, щоб потрапити до Буффало, населеного переважно чорношкірими.

Хлопець подолав довгий шлях з дому

Оперативно про головне читайте у нашому Телеграм

Зі штурмовою гвинтівкою, у бронежилеті та касці Пейтон розстріляв трьох людей на парковці, після чого пішов у магазин. Охоронець магазину, колишній поліцейський, намагався зупинити його, але був убитий.

Окрім охоронця загинуло ще дев’ять клієнтів. Троє постраждалих — усі співробітники супермаркету. 11 із 13 осіб, у яких влучив Гендрон, — чорношкірі.

Очевидці кажуть, що лише чули близько 70 пострілів. Свою стрілянину хлопець транслював у Twitch.

З етичних міркувань ми не можемо опублікувати запис розстрілу на сайті, але Ви можете подивитися його за цим посиланням у Telegram.

Після скоєння злочину Гендрон думав застрелитися та приставляв гвинтівку до горла, але правоохоронці вмовили його здатися.

Вже за кілька годин після цього суд почав розгляд вбивства першого ступеня, максимальне покарання за яке передбачає довічне ув’язнення без права дострокового звільнення. У штаті Нью-Йорк немає страти.

Як повідомляв "Телеграф", раніше моторошна трагедія трапилася і в росії, — там чоловік влаштував розстріл у дитсадку.