Люди масово звозять трупи: у Маріуполі критична ситуація із тілами загиблих

Читать на русском
Автор
3573
Маріуполь
Маріуполь

Окупанти перетворюють місто на цвинтар.

У частково окупованому Маріуполі спостерігається критична ситуація із похованням загиблих внаслідок безперервних обстрілів.

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що окупаційна "влада" анонсувала виплати компенсацій за втрату близьких. Для цього городянам необхідно отримати від них відповідну довідку, але перед тим доставити тіло на експертизу.

"У Маріуполі експертизу проводять у Ритуальному будинку за адресою Микільське (Володарське) шосе, 3", — написав він і додав, що мешканцям міста також дозволили самостійно проводити ексгумацію.

Це призвело до того, що трупи загиблих буквально складають на вулиці по вказаній адресі.

"Місцеві повідомляють, що сморід чутно задовго до візуального наближення", — написав Андрющенко і додав, що попри щоденний графік роботи, кількість тіл лише збільшується.

Він додав, що деякі городяни везуть тіла до Мангуша, де за хабар від 10 до 25 тисяч гривень їх ховають у братській могилі.

"Також надходить інформація про "розконсервацію" історичного цвинтаря "Некрополь" у Центральному районі Маріуполя", — додав він.

За його словами, окупанти також привезли до Маріуполя значні запаси хлору, який може бути використаний або у санітарних потребах, або для швидкого знищення свідчень військових злочинів.

"В результаті, окупанти буквально продовжують перетворювати місто на цвинтар", — підкреслив Андрющенко.

Як повідомлялося раніше, за інформацією людей, які вирвалися з Маріуполя, розповідають, що окупанти на виїзді з міста почали допитувати дітей, щоб упіймати на хибній інформації їхніх батьків.