"Був окупант і немає окупанта": влада Маріуполя показала реальне відео вуличного бою

Читать на русском
Автор
3103
Вуличні бої в районі "Азовсталі"
Вуличні бої в районі "Азовсталі". Фото telegram.org/

Атака російських морпіхів, якій українські бійці дали потужну відсіч

У тимчасово окупованому Маріуполі одна зі спроб російських нацистів атакувати захисників міста неподалік металургійного комбінату "Азовсталь" вчергове закінчилася невдачею. Розгромленим окупантам довелося втікати від обстрілу українців та тягнути за собою поранених товаришів по службі.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Кадри, на яких зафільмовано реальний вуличний бій із загарбниками у п'ятницю, 29 квітня, у своєму Телеграм-каналі оприлюднив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Увага! Відео 18+ містить ненормативну лексику і сцени насильства.

Вуличні бої у Маріуполі

"Відео з останніх вуличних боїв в районі Азовсталі. Унікальне. Тому, що зазвичай ми бачимо лише тік-ток бійців з пустими вікнами. Тут — реальні наслідки спроб російських морпіхів атакувати Азов та наших морпіхів. Прямо як у Агати Крісті:

Ten ittle boys went out to fight;

One choked his little self and then there were nine.

Був окупант і нема окупанта. Знову будуть казати — без втрат.

Наші захисники найкращі. Перетворюють російську військову еліту на добриво.

Героям Слава!",— йдеться в тексті публікації.

Варто нагадати, що на території меткомбінату "Азовсталь" у Маріуполі знаходяться близько тисячі мирних цивільних жителів та українські військові. Серед них близько 500 людей поранені. Навіть незважаючи на ці обставини та систематичні заклики української влади забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату, росіяни їх ігнорують.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у західних ЗМІ ширилася інформація про те, що у п'ятницю, 29 квітня, українська влада планувала проведення "операції" з евакуації мирних жителів з "Азовсталі".