Відео з героїчним українцем вразило мережу: журналіст закликав дізнатися ім'я бійця

Читать на русском
Автор
29566
Українські бійці боронять землі Батьківщини навіть ціною власного життя
Українські бійці боронять землі Батьківщини навіть ціною власного життя

У бою з окупантами мужній боєць загинув, але йому вдалося затримати наступ ворога

В Україні намагаються встановити ім'я воїна-захисника, який самотужки вів бій проти цілого розвідувального взводу окупантів, вправно відстрілюючись та відкидаючи гранати, якими загарбники намагалися ліквідувати героя.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав український журналіст Юрій Бутусов, оприлюднивши відео бою сміливого бійця ЗСУ з солдатами нацистської армії рф. За його словами, кадри були зафіксовані російським дроном, який знімав атаку розвідвзводу 4-ї бригади збройних сил росії на один з українських опорних пунктів Луганщини.

"Допоможіть встановити ім'я та долю невідомого українського героя, який один вів бій до кінця проти цілого російського розвідвзводу як справжній Воїн. Вони (росіяни — ред. редакцією) виклали це як приклад своєї успішної атаки, але найбільше тут вражають дії українського бійця, який не здається за повної чисельної та вогньової переваги ворога. росіяни корегували свої дії з квадрокоптера, їм зручно, а наш Воїн один, і він відстрілюється, кидає гранати, і навіть коли в нього прилітає граната встигає відкинути її у бік росіян та продовжує вести бій. Він впав тільки після влучання кількох гранат одночасно. Він загинув або важко поранений та, будемо сподіватись, потрапив у полон, але це подвиг, гідний гідного найвищої державної нагороди та визнання", — йдеться в тексті публікації.

Окрім того, Бутусов додав, що в районі, де було знято відео вказаного бою, оборону тримали підрозділи 57-ї та 17-ї бригад Збройних сил України. Окупанти називали цю позицію "Расческа".

Журналіст закликав усіх небайдужих долучитися до пошуків та спробувати дізнатися, хто цей сміливий герой, який боронив українську землю від загарбників лише власними зусиллями, а також з'ясувати, чому українець все ж залишився на позиції один.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що під час бою з російськими окупантами, захищаючи багатостраждальний Маріуполь, трагічно загинув чемпіон світу з тайського боксу Олексій Янін.