Десятки загиблих: росіяни завдали авіаудару по школі на Луганщині (фото, відео)

Читать на русском
Автор
2104
Залишки згорілої школи
Залишки згорілої школи. Фото https://t.me/luhanskaVTSA

З-під завалів вдалося витягнути 30 людей

Росіяни атакували Білогорівку Луганської області з повітря. Авіаудар влучив по школі. За попередніми даними, загинуло 60 людей.

Про це повідомив голова ОВА Луганщини Сергій Гайдай.

Авіаналіт стався ввечері 7 травня. Після нього будівля школи спалахнула на площі близько 300 метрів. Також загорілося й у будинку культури. Ліквідували пожежу близько чотирьох годин.

Удар по Луганській області
Наслідки авіаудару та пожежі

Після гасіння при розборі завалів знайшли тіла двох жертв росіян, живими вдалося дістати тридцять людей з-під завалів, семеро з них поранені. Під уламками залишалося ще 60 людей — вони, найімовірніше, загинули.

Обстріл школи в Білогорівці
Вирва від удару з повітря

Гайдай назвав обстріл школи з бомбосховищем "звірствами російського миру" і зазначив, що якщо росіянин не може вбити військового — вбиває беззахисну дитину.

В інших населених пунктах ситуація не краща — у Шипилівці зруйновано двоповерховий будинок, попередньо під завалами — 11 людей.

Білогорівка та Шипилівка на карті
Білогорівка та Шипилівка знаходиться неподалік від зони активних боїв

У Рубіжному пошкоджено 4 будинки, Сєверодонецьку — 9, у Лисичанську — 2. Напередодні окупанти з РСЗВ "Град" та "Ураган" обстріляли Привілля — загинули 11-річний та 14-річний хлопчики. Їхні сестри та бабуся — з тяжкими травмами в лікарні.

Раніше "Телеграф" писав, що росія активно атакує на сході. Згідно з картами бойових дій, обстріли ведуться вздовж усієї лінії фронту.