Що віщує раптове згасання свічки: тлумачення народних прикмет

Читать на русском
Автор
Коли свічка гасне без вітру, це не може не лякати (фото створене з допомогою ШІ)
Коли свічка гасне без вітру, це не може не лякати (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Звертаємося до мудрості предків, щоб знайти відповідь

З давніх часів люди вірили, що свічка — це не просто джерело світла, але й містичний предмет, який може нести в собі знаки та попередження. Одним з таких знаків є раптове згасання свічки без видимої причини.

Ось декілька народних прикмет, пов'язаних з раптовим згасанням свічки:

  • Хвороба. Це найпоширеніша прикмета, пов'язана з раптовим згасанням свічки. Вважається, що якщо свічка гасне сама собою, то це може бути попередженням про хворобу.
  • Невдача. В деяких культурах вважається, що згасання свічки може бути ознакою того, що вас спіткає невдача в якомусь починанні.
  • Зміна погоди. Згасання свічки також може віщувати зміну погоди, наприклад, наближення бурі або грози.
  • Зло. Деякі люди вірять, що згасання свічки може бути ознакою того, що поруч знаходиться злий дух.

Важливо зазначити, що всі ці прикмети є лише забобонами. Немає жодних наукових доказів того, що згасання свічки може нести в собі будь-який містичний сенс.

Однак, якщо ви все ж таки вірите в народні прикмети, то ось декілька порад, що можна зробити, якщо свічка раптом згасла:

  • Запаліть свічку знову. Якщо свічка згасла, не думайте про погане. Просто запаліть її знову і загадайте нове бажання.
  • Перевірте, чи немає протягу. Якщо свічка гасне від протягу, то це не є поганою прикметою. Просто переставте свічку в більш захищене місце.
  • Подумайте про те, що може віщувати згасання свічки. Якщо ви вірите в народні прикмети, то подумайте про те, що може віщувати згасання свічки. Можливо, це попередження про щось важливе?

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не можна давати в борг сіль. Окрім цього, вас може зацікавити чому не можна ламати хліб. Ми поділилися цікавими прикметами та забобонами.