"Не пропав, а пішов служити у ЗСУ": дід застрелив онука і закопав у дворі, скільки йому світить

Читать на русском
Автор
29872
У селі Нерубайське чоловік убив свого онука
У селі Нерубайське чоловік убив свого онука. Фото Нацполіція

Дід убитого чоловіка не відразу зізнався у скоєному, а вже тільки після того, як поліцейські зібрали незаперечні докази

Правоохоронці зібрали докази вини мешканця села Нерубайське на Одещині, який застрелив свого онука та закопав його у дворі будинку. За скоєний злочин він може провести за ґратами до 15 років.

Підозрюваному у вбивстві висунули звинувачення. Про це повідомили у пресслужбі Поліції Одеської області.

Так, у квітні 2023 року до поліції надійшла заява про зникнення 41-річного чоловіка із села Нерубайське. Його друзі повідомили правоохоронцям про це, як тільки той перестав виходити на зв’язок.

У ході слідства було встановлено, що зниклий був убитий власним дідусем. Як з’ясувалося, напередодні між чоловіками трапилася сварка.

"Родичі постійно конфліктували, і коли онук вчергове навідався до дідуся, між ними знову виникла сварка. В ході суперечки літній чоловік схопив свою мисливську помпову рушницю і двічі вистрілив в онука. Від отриманих поранень той загинув на місці. Щоб приховати сліди злочину, пенсіонер закопав небіжчика у яму, яка була підготовлена на подвір’ї для встановлення вітряка. А усім, хто питав за чоловіка, казав, що той збирався йти служити у Збройні Сили України, і, мабуть, таки пішов", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дід убитого чоловіка не одразу зізнався у скоєному, а вже лише після того, як поліцейські зібрали незаперечні докази. Свій вчинок він пояснив тим, що онук пиячив і постійно виносив з дому майно.

У ході досудового розслідування було проведено низку експертиз. Зібравши всі необхідні докази, слідчі висунули фігурантові звинувачення у навмисному вбивстві свого онука.

Наразі чоловік перебуває у слідчому ізоляторі. Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України направлено до суду. За вчинення вбивства пенсіонеру загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на Волині було виявлено бездиханні тіла батька та сина. Як виявилося, вони обоє померли внаслідок конфлікту.