Окупанти зламали хребет пенсіонерці за відмову віддавати український паспорт

Читать на русском
Автор
3394
Тетяна Антонюк
Тетяна Антонюк. Фото facebook.com/1tmolviv

Жінці дивом вдалося втекти з окупованої території

Літню журналістку та волонтера жорстоко побили загарбники на блокпості в Херсоні, деокупація якого є питанням часу.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова на своїй сторінці у Facebook.

70-річна Тетяна Антонюк із переломом хребта у напівсвідомому стані зуміла сісти в машину та від’їхати від ворожого блокпоста. Вже понад місяць жінка заліковує отримані рани у лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова.

До травня Тетяна категорично відмовлялася залишати Херсон. Зважилася на переїзд лише після умовлянь чоловіка, який захищає батьківщину у лавах ЗСУ. Антонюк залишала окуповану територію на авто разом із сусідами. Загарбники зупинили машину на блокпості, відібрали всі цінні речі та вимагали віддати український паспорт. Тетяна на це відповіла відмовою, а окупанти почали її бити. Їй дивом вдалося втекти.

Евакуаційним потягом у тяжкому стані вона дісталася Львова, де була госпіталізована. Медики діагностували у журналістки перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла пересувати без сторонньої допомоги. Нейрохірурги провели складну операцію, яка пройшла успішно. Жителька Херсона вже підіймається з ліжка та налаштована рішуче зайнятися волонтерством найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що херсонські фермери викидають капусту, яку неможливо продати в окупації.

Нагадаємо, у Херсоні було ліквідовано місцевого колаборанта.