росія завдала серії ракетних ударів по Сумщині, є жертви (фото та карта)

Читать на русском
Автор
2130
Наслідки ракетного обстрілу з російських вертольотів
Наслідки ракетного обстрілу з російських вертольотів

Обстрілювати область почали ще ввечері напередодні та не зупинилися ні вночі, ні вранці

росія продовжує атакувати українські міста — Сумська область серед тих, хто під ударом. Били і з авіації ракетами, і мінометів. Є загиблі та поранені.

Як повідомив голова обласної ОВА Дмитро Живицький, удару по Садівській ОТГ у передмісті Сум було завдано вночі. Його чули як у Сумах, так і на території половини району. Загинуло четверо людей, ще шестеро поранено — жертв може бути більше.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

По Садівській ОТГ завдали ракетного авіаудару, такий же був завданий близько 5 ранку по Краснопільській громаді. Звісток про кількість потерпілих поки що немає, але після удару з неба ворог відкрив вогонь з мінометів через кордон — влучили 26 разів. Відомо про пожежу в господарстві та згоріле авто в результаті обстрілу.

Обстріл Сумьскої області карта
Ворог обстріляв Сумську область – місця ударів

Напередодні Сумщина також зазнала удару з російських вертольотів. Обстріл стався близько 20:00 — росіяни випустили п’ять ракет (за іншими даними три), вбили одну людину і поранили шістьох.

Обстріл Глухова
Наслідки обстрілу у Глухові
Обстріл Глухова - фото наслідків
Після обстрілу почалася пожежа
Обстріл Глухова з гелікоптерів
Російські гелікоптери випустили кілька ракет

Раніше "Телеграф" писав, що росія постійно обстрілює територію України та не заощаджує боєприпаси на фронті, поливаючи українських військових щільним вогнем, через що оборонятися стає все важче. Карти бойових дій показують, що росія знову змінює концентрацію військ на різних напрямках, намагаючись оточити українських захисників на Донбасі.