Нудить самих від себе: у Маріуполі окупанти не витримують власних звірств із тілами загиблих

Читать на русском
Автор
4125
Завали почали прибирати активніше, ніж раніше
Завали почали прибирати активніше, ніж раніше

Якщо будинок вирішили зносити, місцевим жителям навіть не дозволяють забрати особисті речі

В окупованому Маріуполі, де існує ймовірність серйозного спалаху холери через масову антисанітарію, російські загарбники активно знищують завали будинків, які утворили їхні снаряди. Прискорення роботам надало рішення влади Росії змінити "доглядачів" за окупованою територією Донецької області.

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, рішення про знесення будинку ухвалюються спонтанно, а мешканці не завжди інформуються про це вчасно. Тому багато хто залишається навіть без найдрібніших особистих речей, адже за ними російські солдати повернутися не дозволяють.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Здебільшого завали не розбираються — хіба що частково. На це впливає не лише загальна тривалість процесу, а й стан людей, котрі займаються цим. Здебільшого до подібного залучають або місцевих жителів — за їжу, або за співробітників російського МНС, які прибули на окуповану територію.

"Запроваджено практику чергування медиків заради швидкої допомоги мнс-никам, — пише Андрющенко . — Маріупольці кажуть, що запаморочення та гостра реакція шлунка, як наслідок страшних знахідок під завалами, стало масовою реакцією працівників МНС окупантів".

Також чиновник зазначає, що в Маріуполі нещодавно було проведено чергову ротацію російських рятувальників. Швидше за все, це пов’язано саме з тим, що вони не витримують побаченого і просяться додому.

Через те, що відбувається, встановити реальну кількість жертв звірств росіян у Маріуполі стає неможливим. Проте нещодавно відкрилися нові факти, і до переліку померлих дітей у цьому місті додалося ще 24 імені.

В основному загиблих маріупольців продовжують прибирати разом із залишками завалів та будівельним сміттям на старий розконсервований полігон. Це загрожує новою екологічною катастрофою, адже кількість відходів дуже велика, і земля може просісти, дозволивши шкідливим речовинам потрапити в каналізацію та просочити землю.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що в Маріуполі окупанти обмежили доступ людей навіть до води та гуманітарки. За першою доводиться записуватись у дводенні черги, друга доступно лише готовим виконувати роботу, запропоновану окупантами.