Окупанти вбили ще одного іноземного журналіста (фото 18+)

Читать на русском
Автор
12478
Росіяни обстріляли евакуаційний автомобіль під Сєвєродонецьком
Росіяни обстріляли евакуаційний автомобіль під Сєвєродонецьком. Фото Колаж "Телеграфу"

Евакуацію з Луганської області офіційно зупинили після обстрілу

У понеділок, 30 травня, на 95-й день війни в Україні внаслідок обстрілу евакуаційного авто поблизу Сєверодонецька загинув французький журналіст Фредерік Леклерк. Це стало причиною офіційної зупинки евакуації.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у власному Telegram-каналі, зазначивши, що транспортний засіб саме їхав забирати людей, коли росіяни відкрили по ньому вогонь.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram

"Сьогодні наш броньований евакуаційний транспорт їхав забирати 10 людей з області та потрапив під ворожий обстріл. Осколки снарядів пробили броню машини, смертельне поранення в шию отримав акредитований французький журналіст, який робив матеріал про евакуацію, патрульного поліцейського врятувала каска. Ми офіційно зупиняємо евакуацію", — написав голова Луганської ОВА.

Обстріл окупантами евакуаційного автомобіля завершився гибеллю журналіста з Франції
Обстріл окупантами евакуаційного автомобіля завершився гибеллю журналіста з Франції

У деяких ЗМІ з'явилася інформація, що загиблого французького журналіста звали Фредерік Леклерк. Він був співробітником телеканалу BFMTV, однак мав акредитацію від Збройних Сил України, тому міг працювати в Україні.

Фредерік Леклерк загинув під Сєвєродонецьком
Фредерік Леклерк загинув під Сєвєродонецьком

Нагадаємо, що від рук російських окупантів з початку війни загинули також декілька українських журналістів. На початку травня стало відомо про гибель Олександра Махова, який працював на телеканалах "Україна" та "Україна 24". Також Україна втратила оператора телеканалу "Сигма" Віктора Дєдова, який загинув внаслідок прильоту російського снаряда у його квартиру. Нещодавно під час бойових дій також загинув журналіст Максим Мединський.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що "український отаман" Олег Прудкий загинув на війні, захищаючи батьківщину від окупантів.