"Нам чужого не треба": в "УЗ" запропонували російським матерям безкоштовно приїхати та забрати тіла вбитих солдатів

Читать на русском
Автор
5149
"Нам чужого не треба": в "УЗ" запропонували російським матерям безкоштовно приїхати та забрати тіла вбитих солдатів

В "УЗ" розповіли, що росіяни часто залишають тіла вбитих товаришів на полі бою, а росія не поспішає їх забирати.

"Укрзалізниця" готова надати матерям загиблих російських солдатів безкоштовні квитки, щоб ті приїхали в Україну та забрали тіла своїх синів.

Про це розповів у інтерв’ю Медузі голова правління компанії Олександр Камишин.

За його словами, російські солдати часто кидають своїх убитих товаришів по службі на полі бою. Це призвело до того, що у різних областях України УЗ тримає близько 270 тіл мертвих окупантів у вагонах-рефрижераторах. При цьому на підтримку потрібної температури в них за день може йти близько 100 літрів дизельного палива.

"Якщо росіянам тіла їхніх солдатів не потрібні, ми ж не можемо їх просто взяти і викинути?", — запитав Камишин.

За його словами, українці до тіл загиблих росіян ставляться краще, ніж росіяни до живих українців.

Камишин зазначив, що Україна чекає на звернення від російської влади або матерів загиблих, щоб передати їм тіла. Проте таких запитів не надходило.

Це, за його словами, може бути пов’язане з тим, що багато матерів навіть не здогадуються про те, де знаходяться їхні сини.

"Ми готові дати безкоштовні квитки російським матерям, які приїдуть забирати тіла своїх дітей. Зробимо все безкоштовно: довеземо-відвеземо, віддамо. Нам чужого не треба", — сказав Камишин.

Як повідомлялося раніше, у росії заговорили про відкриття двох гуманітарних коридорів у Чорному та Азовському морях, щоб ними змогли вийти іноземні вантажні судна, які після початку війни були заблоковані в українських портах.