Вбили всю родину - від бабусі до грудної донечки: історія копа з Київщини, який втратив всю сім'ю через росіян

Читать на русском
Автор
9227
Родина Сіморозів загинула у Бородянці 26 лютого
Родина Сіморозів загинула у Бородянці 26 лютого. Фото Колаж "Телеграфу"

Поліцейський Іван Сімороз попри жахливу втрату продовжив допомагати людям виїжджати з-під обстрілів

Російські окупанти, які прийшли в Україну з війною, з першого дня вторгнення чинять немислимі звірства відносно мирного населення. Так, 26 лютого, у Бородянці на Київщині вони вбили всю сім'ю 26-річного поліціянта Івана Сімороза.

Як передає BBC, від батьківського будинку правоохоронця нічого не залишилося, а ворожа ракета забрала життя його бабусі, матері, батька, молодшого брата, дружини та однорічної донечки.

Оперативно про війну в Україні читайте у нашому Telegram

Іван Сімороз проживав разом з родиною у Бородянці. Його будинок, як стало відомо пізніше, постраждав у місті найпершим — у нього влучив російський снаряд. Правоохоронця від загибелі врятувало лише те, що він перебував на роботі.

"26 лютого я перебував на робочому місці в райвідділку поліції, ми розмовляли на вулиці і почули "бабах! Земля затрусилася. Я почав набирати телефоном всіх своїх родичів: жінку, свого брата, маму, батька, бабусю — і всі були в зоні недосяжності. Я зрозумів, що сталося щось недобре", — так описав чоловік момент, коли він почув у Бородянці перший вибух.

Після вибуху Іван разом зі своїм керівництвом поїхав до власного будинку на вулиці Центральній, але замість батьківської хати знайшов там лише руїни.

У Бородянці росіяни вбили сім'ю з шести осіб, серед яких однорічна дівчинка
Від будинку Івана Сімороза в Бородянці нічого не залишилося

Чоловік розповів, що першим виявив тіло матері — вона лежала мертвою на холодильнику. За 200 метрів від неї було тіло молодшого брата, якому відірвало обидві ноги та руки. Потім знайшли тіло бабусі, яку засипало цеглою. Тітка Івана знайшла на дивані однорічну донечку Поліну — дівчинка ще дихала. Тоді знайшлися тіла дружини поліцейського та його батька.

На жаль, медикам не вдалося врятувати 1-річну донечку чоловіка, дівчинка померла у лікарні того ж вечора. За один день Іван Сімороз втратив майже всю свою родину.

У Бородянці росіяни вбили сім'ю з шести осіб, серед яких однорічна дівчинка
Іван Сімороз (праворуч) на фото з братом Петром (21 рік), батьком Василем, матір'ю Наталією та дружиною Оленою (27 років). Фото: BBC
У Бородянці росіяни вбили сім'ю з шести осіб, серед яких однорічна дівчинка
Однорічна Поліна Сімороз також загинула

Після трагедії правоохоронець взяв лише три дні відпустки, після чого знову повернувся на блокпост неподалік Бородянки та допомагав місцевим жителям евакуювати до більш безпечних районів. За це чоловіка нагородили медаллю за заслуги та відвагу.

За словами чоловіка, рухатися далі йому допомагає робота та підтримка друзів.

"У кожного в Бородянці є біда та проблеми, — каже Іван. — Треба допомагати людям. Робота і мої друзі — це допомагає і підтримує".

У Бородянці росіяни вбили сім'ю з шести осіб, серед яких однорічна дівчинка
Шістьох членів своєї родини Іван Сімороз поховав в один день

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Бородянці російські солдати зривали евакуації, стріляли у мирних жителів, бомбардували житлові будинки та не давали рятувати людей з-під завалів.