Привели на базу, а потім стратили: NYT знайшла новий доказ звірств росіян у Бучі (відео)

Читать на русском
Автор
19811
Українців вели "вервечкою" до місця розстрілу
Українців вели "вервечкою" до місця розстрілу

Жителів Бучі вбили просто через те, що вони намагалися захистити рідне місто

Вісім із дев’яти полонених чоловіків, захоплених на початку березня росіянами в полон, було вбито на Яблунській вулиці в Бучі. Про це свідчили різні фотографії, що облетіли весь світ, а тепер є і додаткові відеодокази. Росіянам не вдасться виправдатися за звірства, які вони вчиняли у передмісті Києва.

Докладніше про те, що вдалося з’ясувати про одну з масових страт у Бучі, написали журналісти New York Times.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

З дев’ятьох приведених на "базу" російських солдатів чоловіків вдалося вижити лише одному — 43-річному Івану Скібі. Це сталося завдяки щасливому випадку — куля потрапила йому в бік, не зачепивши життєво важливі органи, а сам чоловік зміг достатньо довго прикидатися мертвим, щоб уникнути "контрольного" пострілу.

Іноземні журналісти, які пробули в Бучі кілька тижнів, з’ясовуючи всі обставини, змогли відновити мало не покрокове переміщення групи чоловіків, частина з яких входила в тероборону Бучі і була "здана" одним з місцевих жителів.

Впізнаваним цей епізод став завдяки чоловікові у блакитній толстовці, яка дуже помітна як на відео, так і на подальших фото з місця розправи.

Саме через цю відмінну "рису" світ і зміг дізнатися про черговий масовий розстріл — журналісти провели паралелі із записами з камер спостереження в місті з наступними знімками з місць злочину. Підтверджує це і розповідь Івана Скиби, який пережив розстріл.

До страти чоловіків допитували і били, обшукували на предмет татуювань, намагалися всіляко тиснути морально. Загалом, росіянам було вельми байдуже на українців, проте видимість сили треба було продемонструвати, що вони фактично й робили по відношенню до мирного населення.

Всіх загиблих на Яблунській вулиці вдалося вже ідентифікувати.

Загиблі в Бучі
Верхній ряд зліва направо: Анатолій Приходько, Андрій Матвійчук, Андрій Вербовий та Денис Руденко. Нижній ряд зліва направо: Андрій Дворніков, Святослав Туровський, Валерій Котенко та Віталій Карпенко.

Варто наголосити, що фото тіл цих чоловіків, які є доказом звірств російських солдатів у Бучі, російський уряд назвав "провокацією та фальшивкою".

Швидше за все, вбивства були скоєні російськими солдатами з військових частин №№32515 і 74268, які підпорядковуються 104-му і 234-му десантно-штурмовим полкам. На це вказують різні, у тому числі документальні докази, залишені окупантами в Бучі.

Зазначимо, що майже на місяць раніше черговий доказ злочинів росіян під Києвом публікував і телеканал CNN. Журналістам вдалося відзняти за допомогою дрону відео, де було зафіксовано деяких ворожих військовослужбовців.

Також "Телеграф" писав про те, що після того, як світ дізнався про Буч, Гостомель та Ірпені, в США значно виросло бажання озброювати Україну для війни з рф.