Денисова розповіла про жахливі зґвалтування дітей окупантами: "Жах і лють переповнюють"

Читать на русском
Автор
21592
Жителі звільнених територій розповідають про звірства окупантів
Жителі звільнених територій розповідають про звірства окупантів

Дев’ятирічних дівчаток-трійнят гвалтували на очах у матері

Російські солдати продовжують чинити страшні звірства в Україні, гвалтуючи мирних жителів, включаючи зовсім маленьких дітей. Так, окупанти зґвалтували 9-річних трійнят на очах у матері.

Про це повідомила уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

Чому росії не виграти війну проти України?

"Збройні сили України звільняють міста та села Харківської області, і протягом останнього тижня більшість дзвінків надходять звідти. Від самих жертв та їхніх рідних", – зазначила омбудсмен.

За її словами, у середу, 18 травня, лише за одну годину через пережите сексуальне насильство звернулися 10 людей, з них 8 — зґвалтовані неповнолітні. У тому числі двоє хлопчиків 10 років. За останню добу зафіксовано 56 дзвінків.

Так, в Ізюмі окупанти зґвалтували дівчаток-трійнят 9 років. У них тяжкі травми статевих органів. Все це сталося на очах матері, яка зараз перебуває у шоковому стані.

Також до Офісу уповноваженого звернулася мама, на очах якої дев’ятимісячну доньку зґвалтували свічкою.

Однорічний хлопчик помер після того, як його зґвалтували двоє російських солдатів. Також двоє окупантів ґвалтували дівчинку двох років. Дитина залишилася живою.

Крім того, росіяни зґвалтували чоловіків 67 та 78 років.

"Жах і лють переповнюють! Це геноцид українського народу з особливою жорстокістю! Це порушення не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й самої його сутності, моралі цивілізованого світу!" – наголосила омбудсмен.

Денисова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення росії в Україну з проханням врахувати ці факти геноциду українського народу.

Раніше Денисова розповідала про те, що в одному з підвалів у Бучі росіяни утримували та регулярно ґвалтували одразу близько 25 дівчат віком від 14 до 24 років. Дев’ять із них тепер вагітні.