Роспропаганда прокололася: трупи росіян на Зміїному хотіли видати за вбитих бійців ЗСУ (відео 18+)

Читать на русском
Автор
12317
За український острів Зміїний йдуть бої
За український острів Зміїний йдуть бої. Фото uainfo.org

Пропагандистів видав елемент форми російського солдата

Російська пропаганда часом видає такі "шедеври", що потім їм самим же доводиться все виправляти. Цього разу осоромилося російське Міністерство оборони, яке намагалося видати тіло мертвого російського солдата за українського, але щось пішло не так.

Так, на офіційному каналі Міноборони під назвою "Зірка" у неділю, 15 травня, з'явилося відео з острова Зміїний.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

У підписі до відео було зазначено так: "Кадри знищеного десанту ЗСУ на острові Зміїний. Підрозділи спецназу підійшли до острова на трьох десантно-штурмових катерах Кентавр. На острові розпочався запеклий бій, під час якого російські військові грамотними тактичними діями в обороні не дозволили супротивникові розосередитися на острові. Потім під час рішучої контратаки всіх українських диверсантів було витіснено до урізу води і там знищено".

Для більшої переконливості ближче до вбитого солдата перетягли "Джавелін", щоб точно всім здалося, що на відео український військовослужбовець, однак форма військового все сказала сама за себе — на чоловіку був ремінь морської піхоти РФ.

Міноборони РФ розігнало фейк про успішну спецоперацію на Зміїному, але їх видав ремінь російського ВМФ
Скріншот з відео з моментом, де на вбитому солдаті помітно ремінь ВМФ РФ

Зрозумівши свій прокол, канал Міноборони РФ змінив публікацію — на відео розмили у фотошопі не лише обличчя, а й усе тіло мертвих окупантів.

Вже змінене відео про полеглих на Зміїному солдатів

Навіть попри зміни у публікації російським пропагандистам не вдалося приховати той факт, що на кадрах труп саме російського солдата, а не українського військового. Одного з солдатів видала біла стрічка на рукаві, яку забули розмити ще сильніше.

Міноборони РФ розігнало фейк про успішну спецоперацію на Зміїному, але їх видав ремінь російського ВМФ
Вбитого росіянина видала біла стрічка на рукаві

Варто зазначити, що російські пропагандисти все частіше допускають проколи у своїй діяльності, женучись видати "бажане" за "дійсне", однак їм це ніяк не вдається. Так, у Маріуполі пропагандисти заявили про відкриття дитячого садочку, якого у місті взагалі не існує.

Ще одним підтвердженням неправдивості заяв російської влади стало те, що представник кремля в ООН заявив, що в Україні нібито є "дитячі табори для створення бойовиків".

Нагадаємо, що за даними Головного управління розвідки, із сорока військових рф, відряджених на острів, живими повернулися восьмеро. Вбитих та поранених військових звозять в окупований Севастополь. Раніше "Телеграф" показував, наслідки удару ЗСУ по окупантах на Зміїному.