Привозять на звалище тисячами: окупант розповів сестрі, як армія ховає "безвісти зниклих"

Читать на русском
Автор
7377
Окупанти втрачають не лише техніку, а й людей — фактично "пачками" Новина оновлена 10 травня 2022, 14:45
Окупанти втрачають не лише техніку, а й людей — фактично "пачками"

Люди платять величезні гроші, щоб знайти загиблих родичів

Великі втрати в російській армії військові начальники дедалі частіше ховають за фразою "зниклі безвісти". Насправді ж тіла вбитих на війні солдатів складують на полігон поряд із окупованим Донецьком — людське "звалище", яке займає величезну площу, вже досягає висоти людського зросту.

Про це СБУ дізналася з перехоплення розмови чергового окупанта із дружиною, яке опубліковане в офіційному Telegram-каналі відомства.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Спочатку солдат навіть не хотів розповідати родичці, в яких умовах "зберігаються" тіла його бойових побратимів. Проте допитлива дружина все ж наполягла, аби той озвучив усю правду.

За словами російського загарбника, більшість військових гинуть і відразу вносяться до списку "безвісти загиблих". Втім, якщо сім’я має можливість, то вони можуть приїхати та заплатити величезні гроші місцевим "охоронцям" — ті знайдуть труп і віддадуть його на похорон.

Здебільшого тіла залишають на полігоні поблизу Донецька. Місце обгороджене та охороняється озброєними людьми — щоб уникнути провокацій.

"Це не морг, це звалище. Здоровене, це… поле – не поле, полігон – не полігон… — розповідає окупант. — І, коротше, там тисячами привозять. Звалище заввишки з людський зріст…"

Попереджаємо: у відео багато нецензурної лексики! (18+)

Звісно ж, жодних можливостей для нормального зберігання тіл на території "звалища" просто немає. Безліч трупів вже розкладаються під впливом зовнішніх природних чинників.

У СБУ вже зазначили, що родичам російських вояк слід замислитися: чи готові вони дозволити своїм близьким загинути, а потім гнити просто посеред поля. Тому є інша альтернатива — відмовляти їх від походу на війну.

Втім, цинічність деяких родичів окупантів вражає. Раніше ми розповідали, як дружина одного з солдатів армії супротивника говорила про його ймовірне поранення серед розмови з ним самим. Своє бажання жінка виправдовувала нагодою отримати гроші від держави.

Також "Телеграф" розповідав, у яких звірствах по відношенню до мирних українців російські солдати зізнавалися своїм рідним.