Будинок став братською могилою: в Ізюмі з-під завалів п’ятиповерхівки витягли десятки загиблих жителів

Читать на русском
Автор
774
Місто зазнало жахливих руйнувань і втрат
Місто зазнало жахливих руйнувань і втрат

Люди загинули ще на початку березня, але до завалів було не підібратися через обстріл

В Ізюмі Харківської області, який нещадно обстрілювали від початку повномасштабної війни, було знайдено 44 загиблих мирних жителів. Їхні тіла знаходилися під завалами рідного дому, який окупанти знищили своїми снарядами ще в перші дні весни.

Інформацію повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає "Телеграф".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За словами чиновника, п’ятиповерхівка впала внаслідок регулярного обстрілу російськими солдатами. Конкретні дати не озвучуються, але орієнтуються на першу декаду березня.

Так виглядав Ізюм після обстрілів у березні

Синегубов підкреслив, що подібне не можна кваліфікувати інакше, ніж черговий військовий злочин проти цивільних. Також він заявив, що українська влада займається фіксацією кожного із жахливих вчинків росіян на війні, і зловмисникам доведеться заплатити за скоєне.

Варто зазначити, що на сьогодні в Ізюмі, який тимчасово перебуває під окупацією путінських військ, пошкоджено близько 80% багатоповерхівок. Є руйнування і в приватному секторі, проте їх набагато менше.

Ізюм сьогодні
Так і ще гірше виглядає більшість будівель в Ізюмі зараз

Як розповідають очевидці, яким удалося покинути місто, росіяни активно вручають гуманітарку "на камеру", а також займаються мародерством. Місцевим жителям пропонують отримати продукти харчування, обмінявши їх на алкоголь. Також спостерігаються великі проблеми із медикаментами.

Важливим моментом є те, що саме російські солдати розпочали зараз активний розбір завалів в Ізюмі. Ті, хто виїхав, припускають, що це робиться задля маскування своїх злочинів — щоб не отримати "ще одну" Бучу та додаткові звинувачення.

Нагадаємо, що після обстрілів у перші дні березня лише в одному з будинків Ізюма одразу загинули вісім людей. У тому числі було кілька дітей.

Також "Телеграф" публікував ексклюзивний матеріал про життя Харківщини у російській окупації. Люди, котрі пережили навалу загарбників в Ізюмі, розповідали, з якими жахами їм довелося зіткнутися.