Вбивають військовополонених: окупанти надіслали українці фото її мертвого сина

Читать на русском
Автор
3399
Дан на фото другий зліва
Дан на фото другий зліва

Мати отримала від росіян фото мертвого сина, взятого ними в полон у Маріуполі

У суботу вранці, 30 квітня, матері українського військовополоненого в Маріуполі на Донеччині відправили фото її мертвого сина Дана.

У коментарі "УП" жінка розповіла, що Дан потрапив в оточення росіян 19-20 квітня.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Відомо, що український військовий, який перебував в полоні, фігурував на відео російських пропагандистів. Цього ранку російські нацисти відправили жінці фото мертвого Дана. У чоловіка було татуювання біля серця. Саме за ним й визначили тіло українського бійця.

Вбивство полонених – це порушення Женевської конвенції та військовий злочин.

"Мета зйомки відеоагітки — переконати українців здатися. Пропагандист за кадром: "Ми поводимося гуманно з військовополоненими". Хлопця використали. Як декорацію. І от що було далі. Щойно мамі бійця надіслали оці фото. Тіло сина. Взятого в російський полон, де "поводяться гуманно". Вбитого вже після зйомки. Є більш жахливі фото. Обличчя бійця. Але не буду давати його тут… Ці покидьки мають відповісти за військовий злочин", — написав у Телеграм-каналі військкор Андрій Цаплієнко.

Нагадаємо, що російські військові вдаються до прямого шантажу матерів полонених. Так, відомій мешканці Маріуполя по акаунту її сина зателефонували окупанти і зажадали 5 тисяч євро за збереження життя її сина, інакше на наступному відео буде його страта.

Раніше повідомлялося, що захисників українського Маріуполя, які з перших днів війни оберігають місто та його мирне населення від військової агресії росії, можна звільнити завдяки обміну полоненими.