У Херсоні помічника окупантів розстріляли просто під його домом: що відомо

Читать на русском
Автор
78839
Загиблому Кулішову було 38 років Новина оновлена 20 квітня 2022, 20:35
Загиблому Кулішову було 38 років

Чоловік навіть не встиг вибратися з автомобіля

У Херсоні невідомі розстріляли у дворі багатоквартирного будинку місцевого активіста, підозрюваного у співпраці з російськими військовими Валерія Кулешова. Інцидент стався у середу, 20 квітня. Від поранень чоловік помер на місці.

Інформація про це з’явилася від екснардепа Сергія Хланя на Facebook-сторінці.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Судячи з усього, політик цитує інформацію, отриману від правоохоронців. 38-річний Кулешов отримав численні вогнепальні поранення.

Валерий Кулешов
Валерій Кулішов

Більшість куль потрапила в тулуб, а також до рук (судячи з усього, у спробах прикритися від обстрілу). Чоловікові навіть не вистачило сил вибратися з автомобіля – очевидці знайшли його без тями на передньому сидінні особистої машини.

Валерий Кулишов погиб Херсон
Скріншот із відео очевидця

Попереджаємо: на деяких відео є нецензурна лексика, а також кров та елементи насильства! (Суворо 18+)

Докладнішу характеристику померлому дав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За його словами, Кулешов був пов’язаний із проросійськими жителями Херсона Кирилом Стремоусовим та Володимиром Сальдо. Більше того, убитого підозрювали в тому, що він може стати керівником окупаційної "міліції" у Херсоні.

"Сьогодні, в місті Херсон, буквально 40 хвилин тому з автоматної черги було вбито проросійського друга колаборанта Стремоусова — Кулешова. Він вийшов зі свого під’їзду і його застрелили прямо біля сміття. Нам у чат повідомила ОСББ з приводу цієї події і сказала, щоб усі були у безпеці", - цитує Геращенко місцевого жителя, який побажав залишитися неназваним.

Пізніше стало відомо, що Кулешов міг бути причетний до проведення нелегітимного референдуму за створення "Херсонської народної республіки".

Подробиць про те, хто міг укоротити життя херсонському блогеру та активісту, поки що немає. Дехто вважає, що це зробили невідомі патріоти, інші припускають, що "звели рахунки" самі росіяни.

Втім, якщо з херсонцем поквиталися росіяни, з якими нібито співпрацював, у цьому немає нічого дивного. Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що у Бучі застрелили колишнього нардепа Олександра Ржавського, який прославився своїми проросійськими поглядами та на початку вторгнення співпрацював з окупантами.

Також ми писали, що на Київщині було вбито однофамілеця російського опозиціонера Олексія Навального, а поряд з його тілом було виявлено відкритий паспорт.