На Донбасі лівійські найманці "скуштували свинцю" у одній з найгарячіших точок (фото)

Читать на русском
Автор
586
Лівійські найманці воювали на боці російської армії
Лівійські найманці воювали на боці російської армії. Фото 24 канал

Вороже угруповання розгромили у Попасній.

Російська влада у якості підкріплення окупантам перекинула для війни в Україні військових з національної армії Лівії. Надовго найманці у нашій країні не затрималися, адже їх ліквідували ЗСУ.

Про це у вівторок, 19 квітня, повідомив полковник Анатолій Штефан (відомий як "Штірліц") у власному Telegram-каналі.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

За словами Штефана, лівійських "добровольців" вирішили направити в Україну після того, як їх керівник Халіф Хафтар 20 березня побував у Москві. Найманці мали підсилити російських загарбників у війні з Україною.

Полковник пише, що лівійців, імовірно, перекинули в Україну за допомогою приватної військової компанії "Ліга" (колишня "Вагнер") літаками повітряно-космічних сил російської федерації.

"Але прижитись в Україні надовго їм не вдалось. Без акліматизації та належної вакцинації їх кинули в одну з найгарячіших точок російсько-української війни — під Попасну, де їх радісно зігріли та від душі нагодували свинцем українські воїни. І так буде з кожним, хто зі зброєю в руках прийде на нашу землю", — резюмував Анатолій Штефан.

Битва за Донбас - ЗСУ у Попасній ліквідували підрозділ найманців з Лівії
Лівійським найманцям в Україні не зраділи
Битва за Донбас - ЗСУ у Попасній ліквідували підрозділ найманців з Лівії
Ворожий підрозділ кинули в район Попасної
Битва за Донбас - ЗСУ у Попасній ліквідували підрозділ найманців з Лівії
З найманцями швидко розібралися українські військові

Нагадаємо, що військовий експерт Олександр Коваленко оцінив, хто з найманців, яких росія перекидає в Україну, небезпечніший.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що путін вербує на війну проти України кадировців, сирійців та представників усіляких ПВК. Таким чином росія намагається перегрупувати свою армію, яка зазнала величезних втрат.